Categories
Llibres

La ética del paseante

Editorial Alfabeto. 173 pàgines.

Interessant i amè llibre de pensament. L’autor, professor de filosofia i llicenciat en geografia i història ha publicat també diversos llibres de poesia. 

L’ètica del passejant fa referència a la possibilitat de caminar sense pressa, a través del pensament, per poder fugir de l’angoixa existencial en la que vivim, que ens produeix desconfiança en el l’avenir.
Utilitzar les dades com a mesura de totes les coses ens col.loca en una situació de vulnerabilitat davant el poder de les grans corporacions.Vivim en la incertesa i la incertesa genera un societat fràgil i controlable.
Proposa la raó com a eina per lluitar per tot allò que ens humanitza.

Destaca la importància de la ciència per fer front a les amenaces del nostre temps: la por, les notícies falses, la manipulació informativa, etc. La ciència, que no les pseudociències sobre les que carrega amb contundència, i la llibertat de pensament ens obren el camí cap a l’esperança.


Un parell de cites:
“el origen de la mentalidad capitalista procede del modo de vida generado por el protestantismo, fundamentalmente en su variante calvinista, que proporcionó al sistema económico la imprescindible carga ideológica sustentada en un rigorismo que elevó el éxito económico y el rendimiento productivo a categoría religiosa.”


 “la persecución irracional de la riqueza como hilo conductor de la vida social es la causa más grande y más universal de corrupción de nuestros sentimientos morales.”

One reply on “La ética del paseante”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s