Categories
Viatges i itineraris

La Torre de les Aigües del Besòs

Descripció: Aquesta construcció emblemàtica de més de 60 metres i 300 esglaons (va ser durant un temps un del punts més alts de Barcelona). La Torre de les Aigües va ser obra de l’arquitecte modernista Pere Falqués, que també va dissenyar el populars bancs-fanals amb trencadís del Passeig de Gràcia; i l’encàrrec fou de l’industrial Xavier Camps, que es va proposar extreure aigua del riu Besòs i distribuir-la fins a l’Eixample. 

La Torre de les Aigües no va arribar a funcionar mai, doncs, durant la construcció, no es va tenir en compte que la proximitat del mar generaria filtracions salades en els pous d’aigua potable. Diu la llegenda que en l’enginyer Xavier Camps, abatut pel fracàs del projecte, es va suïcidar tot llançant-se des de dalt de la torre. Mai es va comprovar que fos cert.  

Es pot visitar per dins i per fora i conèixer la seva truncada història a finals del segle XX. Finalment, ara, més d’un segle després de la seva construcció, la Torre de les Aigües ha trobat una nova raó de ser: des del seu mirador s’observen els canvis de la Barcelona postolímpica i es gaudeix d’una visió totalment nova de la ciutat i el seu entorn. 

Crítica: Molt interessant, testimoni del passat industrial de Barcelona i del Poblenou. Molt ànims per pujar els 300 esglaons, la vista s’ho mereix ! Vegeu l’arquitectura . Més info a https://www.torredelesaigues.cat/

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s