Categories
Teatre

Només la fi del món

Cartell La Perla 29

Descripció: La Companyia La Perla 29 presenta Només la fí del món de Jean-Luc Lagarce (1957-1995) traduïda per Ramon Vila dirigida per Oriol Broggi i interpretada per: Muntsa Alcañiz, Clàudia Benito, Màrcia Cisteró, Sergi Torrecilla i David Vert.

Comentaris: Difícil, molt difícil de comentar. Es veu i es percep la intenció de l’autor, sobretot si es coneix la seva biografia. Però l’obra està plena d’alts i baixos, no tant argumentals sinó per la distribució dels temps, també es pot atribuir a una decisió de la direcció. En tot cas, hi ha un recurs que es fa feixuc, que ho ralentitza massa, en excès, i és que una mateixa idea es repeteix de moltes maneres i en diferents moments de l’obra, recurs recurrent en molts novel·listes contemporanis. També fluctuacions de la intensitat argumental, una mica muntanya russa. El que sí cal ressaltar és la interpretació, la qualificaria de filigrana. Difícil de recomanar, quasi dues hores d’immensa tristesa, d’una falta de comunicació, que acabarà amb tot. En tot cas cal saber què es va a veure.

2 replies on “Només la fi del món”

A mi l’obra m’ha encantat . Estic d’acord en que no és una funció convencional. Assistim a un concert per a cinc solistes. Però, quins solistes! L’obra és angoixant i amb molt de text, que si hi entres, t’atrapa. Les reflexions són molt íntimes, però també universals i, segurament, ens poden afectar a molts dels que, bocabadats, estem assistint a tanta paraula i tan poca comunicació entre els personatges. Crec que la direcció d’actors és excel·lent. Cada intervenció, estructurada com a monòleg, està plena de matisacions i d’auto-interrupcions i dubtes que les fa molt creïbles. Pràcticament sense escenografia i amb una llum molt fixa, l’Oriol Broggi deixa tot el protagonisme als actors i actrius. Tots estan molt bé, sobretot el protagonista, David Vert i una magnífica Clàudia Benito, que ja em va entusiasmar en obres com El temps que estiguem junts o Àngels d’Amèrica, i que aquí crec que fa la seva millor interpretació.

Liked by 2 people

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s