Categories
Llibres

La Laie, 40 anys

Laie 40 anys: un pròleg
Llibre commemoratiu, el qual aniran publicant a la seva web

El llibre, enquadernat en tela de color blau marí, és d’un disseny sobri i elegant. S’obre amb un text, que atribuirem a aquest equip que m’he inventat, on es fa un repàs ràpid i sense nostàlgia a aquests quaranta anys, per parlar del present i reflexionar sobre el futur amb ironia, serietat i sense escarafalls. Me n’ha agradat l’optimisme i realisme: és una delícia llegir com el seu autor anònim explica la revolució que el món digital, Internet i Amazon han significat, però com també aquest gran trasbals ha proporcionat unes eines magnífiques al món del llibre que li han permès sobreviure als canvis amb bona salut. Paraules de Josep Cots, el llibreter fundador de Documenta.

Així doncs primer hi ha un pròleg, ja publicat. A continuació, hi ha vint articles d’amics destacats que han compartit aquesta aventura com a clients i cada un va acompanyat per una il·lustració molt actual i exquisida. Els diferents autors pertanyen al món del llibre i la cultura i suposo que reflecteixen aproximadament les diferents seccions que formen la llibreria. La tercera i última part del llibre es la més personal i arriscada: la Biblioteca Laie consisteix en la tria de quaranta llibres, un per any. Han tingut l’encert de no fer-ho en forma de llista avorrida, sinó que a la pàgina dreta hi ha les dades del llibre amb un petit resum del seu contingut i, a la pàgina esquerra, la reproducció de la seva coberta. Així, la selecció agafa una força i una vivacitat entranyables.

Com explica el mateix Cots, ell es va haver d’espabilar, quan cinc anys desprès de la inauguració de Documenta a Cardenal Casañas, va obrir la Laie, com aquesta ho va tenir que fer quan va arribar La Central. Així funciona una ciutat que es vol viva.

Feu molt bona feina.

Per molts anys

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s