Categories
Música

The Jazz at Lincoln Center Orchestra. Wynton Marsalis

Fotografia Lincoln Center

Descripció: Fundada en 1988 i dirigida per Wynton Marsalis des de 1991, The Jazz at the Lincoln Center Orchestra porta més de tres dècades dedicada en cos i ànima a revisar i reactualitzar el llegat del jazz. Marsalis i la seva orquestra fa temps que proposen ambiciosos programes que poden anar dels orígens del jazz amb Buddy Bolden i Nova Orleans com a epicentres fins a Ornette Coleman i Chick Corea, el jazz cubà i Rubén Blades. Una màquina de fer música vibrant com a poques.

Comentaris: Un dels plats forts del Festival de Jazz de Barcelona. Amb un prestigi que l’acompanya des dels seus inicis, aquesta orquestra sempre promet un viatge per la història del jazz. El seu director, a més de ser un gran intèrpret i compositor, també és un pedagog, per la qual cosa allà on va intenta mostrar l’enorme riquesa cultural que custodien les diferents formes del jazz.

Ahir va oferir diverses lliçons de jazz, davant d’un Palau entregat i ple fins dalt, i també dues mostres de suport pels qui comencen i els qui ja s’estan consagrant: de entrada, va obrir la nit, a petició d’ell, la Sant Andreu Jazz Band sota la direcció del multipremiat per aquesta tasca Joan Chamorro, que van més que justificar els premis; i desprès va fer aparéixer, tocant amb ells, en Lluc Casares, alumne seu a la prestigiosa Juilliard School i un dels millors intèrprets, reconegut arreu, que va fer gala del seu virtuosisme.

Marsalis ens va voler explicar que, quan va començar a tocar amb aquesta orquestra, ho feia amb músics de l’orquestra de Duke Ellington i que tots li van fer veure la necessitat de conservar un llegat, de mantenir el respecte pel jazz, de conservar el só. Ahir el só, aquest del que ell parlava, ens va travessar a tots. Una orquestra sòlida, amb arranjaments dels seus propis músics, que ens va passejar pels diferents estils, i sempre ben explicats. Un concert més que rodó, un plaer i un record perdurable, segur.

Pàgina Web de Wynton Marsalis

Pàgina Web de JLCO

Concert: SPACES by Wynton Marsalis April 2, 2016 Rose Theater

Palau de la Música, 28 de febrer de 2020
Fotografia Mercè Bausili

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s