Categories
Viatges i itineraris

Pot un país explicar-se a partir dels seus jardins? (i II)

Un passeig per la costa de Cornualla

Com dèiem a l’anterior escrit sobre els jardins de diferents emplaçaments de la Gran Bretanya, és aquest un país que per la seva orografia i clima disposa d’extensions immenses, la vegetació de les quals ha estat “manipulada” en un intent no tant de domesticar-la sinó de procurar que acompanyi la vida dins d’espais freqüentats pels humans. Recordem les diferències entre jardí francès i jardí anglès.

En aquest apartat afegirè la regió de Cornualla. Com deia, allà, entre pescadors i pirates, mines i tempestes furibundes, contrabandistes i escriptores de novel·la negra, ens desplaçarem per una costa, a vegades abrupta i tossudament canviant, pel clima que ens convida a assaborir temporals o un sol radiant, per la insistència de les marees, per una vegetació que no es rendeix a baixar fins a tocar l’aigua. Cada un dels llocs que presento també té un enllaç amb la pàgina corresponent del National Trust. Un reportatge fotogràfic acompanyat de la informació sobre els llocs que es presenten. Tant pel que fa als jardins i mansions, com als pobles als quals pertanyen.

Montacute House

Trelissick

Glendurgan-Falmouth

Trengwaiton

Heligan

Greenway

Coleton-Fishacre

Saltram

Overbecks

Pobles de la costa fins el Lands End

Penzance

St. Yves

Mount St. Michel

Torquay

Lands End

La costa de Cornualla és un passeig no només per uns paratges bellíssims, sinó per una presència de tradicions, músiques i llengua, a vegades mil·lenàries.

Aquest és el vídeo d’una conferència que el filòsof Santiago Beruete va fer a l’Escola Europea d’Humanitats al Palau Moja sobre El jardí

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s