Categories
Cinema i sèries

La guerra de l’aigua pesant

Realment hi ha històries o episodis de la història que no s´han explicat prou, i aquesta sèrie noruega que ara ofereix Filmin, ho intenta esmenar. Tot i que hi ha una pel.lícula anterior, de 1965 Els herois de Telemark, aquí, encara que només sigui pel metratge de 6 episodis, queda més ben explicada, no tan sols pels episodis bèl.lics, més insistents a l’anterior. I et fas moltes preguntes, moltes, però la més evident és la que és motiu d’una nova sèrie, amb factura i segell nòrdics, què hauria passat si els nazis haguessin aconseguit tenir la bomba atòmica?

Les relacions de la recent ocupada Noruega amb el govern de Londres, però també amb els alemanys, o amb els francesos. L’aigua pesant interessa a tots, arribant al moment que la missió és que “ells” no la tinguin. Cóm científics, empresaris agafen posicions davant dels diners, dels progrès de la ciència, de la fama. Postures toves, postures fermes, postures, que desprès de tants anys valores com el que va ser, en principi ningú sabia realment a qui o a què s’estava enfrontant.

A mi, personalment, m’ha resultat molt aclaridora d’uns fets que pràcticament desconeixia. Sobretot no tant pel resultat final, sinó per cóm s’hi arriba i els esculls externs, però també interns, que s’han de salvar. No és una pel·lícula només bèl·lica, que sí, també hi ha un format de thriller evident, m’ha agradat veure les diferents personalitats dels protagonistes com els posen davant de dilemes ètics de primera magnitud.

Sàpiens en fa un resum i proporciona un bon trailer

6 replies on “La guerra de l’aigua pesant”

Aquest últims temps he descobert unes quantes sèries escandinaves de qualitat. La primera va ser Borgen, després T’he Restaurant, Home Ground ( va de futbol i una dona entrenadora) i El temps de la felicitat. Totes a Filmincat. En coneixeu alguna altra?

M'agrada

Aquest últims temps he descobert unes quantes sèries escandinaves de qualitat. La primera va ser Borgen, després T’he Restaurant, Home Ground ( va de futbol i una dona entrenadora) i El temps de la felicitat. Totes a Filmincat. En coneixeu alguna altra?

M'agrada

Pel.lícula que vaig veure als anys 70, i que recordo molt bé i d’interessant interpretació dels actors Richard Harris i Kirk Douglas, dintre de les tècniques i sistemes de produció que es realitzaven aleshores.

M'agrada

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s