Categories
Feminisme

Alice Guy-Blaché

Directora de cinema

Alice Guy-Blaché, directora de cinema francesa, històricament va ser la primera persona a tot el món a exercir aquest ofici, i inventora de la ficció cinematogràfica i del cinema narratiu. Va ser pionera en la inclusió dels efectes especials, usant tècniques de màscara de doble exposició i filmant seqüències en retrocés i va utilitzar els estudis Gaumont, per a les seves realitzacions, i el 1910 va fundar la seva pròpia companyia de producció cinematogràfica, Solax Company. El seu èxit va ser aclaparador i li va permetre invertir i crear un estudi a Fort Lee (Nova Jersey), que es va convertir a la dècada de 1910 en un lloc important al món del cinema.

1 de juliol de 1873, Saint-Mandé, França

24 de març de 1968, Wayne, Nova Jersey, Estats Units

Enllaç

Bibliografia i Filmografia

2 replies on “Alice Guy-Blaché”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s