Categories
Feminisme

Amparo Poch y Gascón

Metgessa

Amparo Poch y Gascón fou una metgessa, periodista i anarcofeminista aragonesa. Durant la Guerra civil espanyola, la ministra de Sanitat Frederica Montseny la nomenà Directora d’Assistència Social i, des d’aquest càrrec, va organitzar a Barcelona l’acolliment de nens refugiats en Granges-Escola amb un pla pedagògic elaborat per ella. El 1937 fou nomenada novament directora del Casal de la Dona Treballadora de Barcelona.El 1939 s’exilià a França i s’establí a Tolosa de Llenguadoc, on va dirigir l’Hospital Varsòvia. Allí va curar nombrosos guerrillers espanyols procedents dels camps de concentració

15 d’octubre de 1902, Saragossa

15 d’abril de 1968, Tolosa, França

Enllaç

Bibliografia i Filmografia

One reply on “Amparo Poch y Gascón”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s