Categories
Feminisme

Hedy Lamarr

Actriu i Enginyera

Hedy Lamarr nascuda Hedwig Eva Maria Kiesler, va ser una inventora, actriu i productora austríaca i dels Estats Units. Des del seu debut en el cinema europeu el 1930, va treballar amb cineastes com King Vidor, Jack Conway, Victor Fleming, Jacques Tourneur, Marc Allégret, Cecil B. de Mille.

Durant la Segona Guerra Mundial i amb 27 anys va registrar, juntament amb George Antheil, la patent d’un sistema secret de transmissions de ràdio que permetia saltar entre 88 freqüències diferents per a guiar per radiofreqüència els torpedes de les forces navals aliades, fent impossible la detecció per l’enemic de l’atac submarí. Lamarr i Antheil van rebre una patent dels EUA per aquesta invenció el 1942. La patent de Lamarr-Antheil va romandre classificada fins al 1985, quan es va posar a disposició del públic. Actualment és utilitzada per als sistemes de posicionament per satèl·lits, els enllaços xifrats militars, les comunicacions de la llançadora espacial amb la Terra i per empreses que fabriquen des de telèfons mòbils fins a sistemes de xarxa sense fils (Wi-Fi).

9 de novembre de 1914, Viena, Àustria

19 de gener de 2000, Casselberry, Florida, Estats Units

Enllaç

Bibliografia i Filmografia

One reply on “Hedy Lamarr”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s