Categories
Feminisme

Katherine Johnson

Física
Dorothy Vaughan, Mary Jackson les seves companyes a la NASA

Katherine Coleman Goble Johnson fou una física, científica espacial i matemàtica estatunidenca que va contribuir a l’aeronàutica dels Estats Units i als programes espacials amb l’aplicació primerenca de les computadores electròniques digitals a la NASA. Va calcular la trajectòria del vol espacial d’Alan Shepard, el primer nord-americà a viatjar a l’espai, el 1959. També va calcular la finestra de llançament del Projecte Mercury de 1961. El 1962, quan la NASA va començar a utilitzar ordinadors per calcular l’òrbita de John Glenn al voltant de la Terra, va ser assignada per a verificar-ne els resultats. Més tard Johnson va treballar directament amb computadores digitals. La seva capacitat i reputació per l’exactitud dels seus càlculs van ajudar a establir confiança amb la nova tecnologia. Va calcular la trajectòria de vol de l’Apol·lo 11 cap a la Lluna. Durant l’allunatge, Johnson es trobava reunida a les muntanyes Pocono juntament amb un petit grup davant d’una petita pantalla de televisor observant els primers passos en la Lluna. El 1970, Johnson va treballar en la missió del Apol·lo 13. Una vegada que la missió va ser avortada, el treball de Johnson en implementar procediments i cartes de navegació de suport va ajudar que la tripulació pogués tornar fora de perill a la Terra quatre dies més tard.

26 d’agost de 1918, White Sulphur Springs, Virgínia de l’Oest, Estats Units

24 de febrer de 2020, Newport News, Virgínia, Estats Units

Enllaç

Bibliografia i Filmografia

One reply on “Katherine Johnson”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s