Categories
Feminisme

Mary Edwards Walker

Metgessa

Cirurgiana estatunidenca, cèlebre per ser l’única dona que ha rebut la Medalla d’Honor, la màxima condecoració militar del seu país. Destaca també per la seva militància activa dins el sufragisme i diversos moviments civils. Defensora de reformar el vestuari de les dones. Considerava que les cotilles eren dolentes per a la salud i els vestits voluminosos poc pràctics per moure’s i per a la revisió mèdica de la dona. Va ser empresonada diverses vegades per vestir com un home, cosa que reivindicava com una necessitat cap a la comoditat

26 de novembre de 1832, Oswego, Nova York, Estats Units

21 de febrer de 1919, Oswego, Nova York, Estats Units

Enllaç

Bibliografia i Filmografia

2 replies on “Mary Edwards Walker”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s