Categories
Feminisme

Sofía Casanova

Escriptora i periodista

Sofia Guadalupe Pérez Casanova de Dolsławski va ser una poeta, novel·lista i periodista i la primera espanyola que es va convertir en corresponsal permanent en un país estranger i corresponsal de guerra. Va ser una dona culta, molt coneguda en els ambients literaris de l’època.

Va ser la primera espanyola corresponsal permanent en un país estranger i corresponsal de guerra. Casada amb el filòsof polonès Vicente Lutoslawski. A la seva feina va destacar el perfil humà de les seves cròniques a Polònia i Rússia en què narrava el patiment de la població civil durant les guerres que va cobrir, a les quals s’afegia el valor literari. La seva activitat per tot Europa li va permetre viure esdeveniments com la lluita de les sufragistes a Anglaterra, el desenvolupament del sindicalisme, la formació del Partit Bolxevic a la Rússia tsarista, la Primera i la Segona Guerra Mundial a més de la persecució dels jueus pel règim nazi al gueto de Varsòvia. Va col·laborar en diaris com ABC, L’Època, El Liberal, L’Imparcial de Madrid; a la revista Galícia, a altres publicacions gallegues i a premsa internacional, com la Gazeta Polska i el New York Times.

30 de setembre de 1861, La Corunya

16 de gener de 1958, Poznan, Polònia

Enllaç

Bibliografia i Conferència

One reply on “Sofía Casanova”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s