Categories
Feminisme

Alfonsina Strada

Ciclista, esportista

Va ser una ciclista italiana, la primera dona que va competir en carreres d’homes com la Volta a Llombardia 1917, 1918 o el Giro d’Itàlia de 1924. És una de les pioneres de la participació femenina a l’esport.

Es va especular que per fer callar les fortes crítiques desfermades, l’organització es va veure forçada a desqualificar-la, ja que en aquella època, no estava ben vist que una dona competís contra homes. De fet, els anys següents se li va prohibir la participació. Va entrar així a la història la que ha estat la primera i única dona a competir al costat dels homes en una de les tres grans proves mundials.

Després es va dedicar a organitzar carreres d’exhibició per diferents països d’Europa. El 1938 va establir un nou Rècord de L’Hora que no va ser superat fins al 1955. El seu llegat, fins avui, ha estat etern, ja que ha estat l’única dona que ha pogut participar al Giro d’Itàlia
.

16 de març de 1891, Castelfranco Emilia, Itàlia

13 de setembre de 1959, Milà, Itàlia

Enllaç

Bibliografia i Filmografia

One reply on “Alfonsina Strada”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s