Categories
Feminisme

Maruja Mallo

Pintora

Ana María Gómez González, més coneguda pel seu pseudònim Maruja Mallo fou una pintora surrealista gallega. Fou considerada una musa de la Generació del 27, caracteritzada per la independència i pel protagonisme aconseguit per les dones en les arts plàstiques, en la qual també s’hi afegeixen les artistes Soledad Martínez, Ángeles Santos i Remedios Varo. Molt apreciada la seva obra en vida i activa durants els anys 30 i la Segona República, el 1939 inicia l’exili cap a Argentina que duraria 25 anys. Sempre va ser una artista molt reconeguda internacionalment.

5 de gener de 1902, Viveiro, Lugo

6 de febrer de 1995, Madrid

Enllaç

Bibliografia i Filmografia

One reply on “Maruja Mallo”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s