Categories
Feminisme

Mary Wollstonecraft

Escriptora

Activista, filòsofa, escriptora de novel·les, assaigs i literatura infantil. És considerada una de les precursores de la literatura i filosofia feminista amb la seva obra Vindicació dels drets de la dona (1792), on argumenta que les dones són éssers humans que mereixen els mateixos drets fonamentals que els homes, i en particular reclama el seu accés a l’educació.

Wollstonecraft va viure una vida breu, tumultuosa, poc convencional. A més a més, va ser la mare de Mary Shelley; futura autora de la novel·la Frankenstein o el Prometeu modern i pionera del gènere literari de la ciència-ficció.

27 d’abril de 1759, Spitalfields

10 de setembre de 1797, Somers Town, Londres

Enllaç

Bibliografia

One reply on “Mary Wollstonecraft”

[…] Mary Wollstonecraft Ada Lovelace Maria Mitchell Florence Nightingale Mary Edwards Walker Sofia Casanova Nellie Bly Henrietta Swan Leavitt Alice Guy-Blaché Mileva Maric Lise Meitner Helen Keller Alfonsina Strada Maruja Mallo Antonia Louisa Brico Amparo Poch Grace Hopper Irena Sendler Hedy Lamarr Katherine Johnson Rosalind Franklin Vivian Maier Margaret Keane Wangari Maathai […]

M'agrada

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s