Categories
Feminisme

Rosalind Franklin

Biòloga

Fou una científica britànica que va tenir un paper destacat en la major fita del desenvolupament de la biologia molecular, el descobriment de l’estructura de l’ADN. Rosalind Franklin es va doctorar en química física el 1945 per la Universitat de Cambridge. Una dona de forta personalitat, va mantenir aquí una relació complexa amb Maurice Wilkins, que va mostrar sense el seu consentiment les seves imatges de difracció de raigs X de l’ADN a James Watson i a Francis Crick. S’admet que cap altra inspiració fou tan forta com aquesta per la seva publicació, el 1953, de l’estructura de l’ADN.

25 de juliol de 1920, Notting Hill, Londres, Regne Unit

16 d’abril de 1958, Chelsea, Londres, Regne Unit

Enllaç

Bibliografia i Teatre

One reply on “Rosalind Franklin”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s